بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟
سرخط خبرها

پس‌لرزه‌های مصوبه جدید سازمان بورس| آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟

  • کد خبر: ۲۲۵۱۷۴
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
کارشناس بازار سرمایه: بازارگردانان واقعا کار سختی دارند! نخست اینکه تصمیمات روزانه برای آنها اتخاذ می‌شود و امکان برنامه‌ریزی تا حدی از آنان سلب می‌شود. دوم اینکه به‌علت ایجاد صف‌های خریدوفروش، بازارگردانان آن‌طور که باید امکان مانوردادن ندارند. 

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک کارشناس بازار سرمایه گفت: از زمان تغییر مدیریت نظارت بر بازار، دستوراتی متناسب با وضع بازار به بازارگردانان دیکته می‌شود که فارغ از اثرات آن، بورس را برای سرمایه‌گذاران پیش‌بینی‌ناپذیر می‌کند و ایجاد فضای نااطمینانی، جذابیت هر بازار را مخدوش می‌کند.

الیاس کردی با اشاره به مصوبه جدید هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار درباره لغو الزام بازارگردانی، گفت: هر تصمیمی که کوتاه‌مدت باشد و دائم دستخوش تغییر شود، نمی‌تواند آن انتظاری را که از آن وجود دارد، عملیاتی کند. همچنین درباره الزامات بازارگردان‌ها نیز این اتفاق مدام درحال تکرار است؛ یعنی از زمان روی‌کارآمدن برخی مدیران بورسی، بازارگردان‌ها هر روز یک دستوری را پیش پای خود می‌بینند، به‌نحوی‌که یک روز الزام به فروش ندارند و یک روز ممنوع از فروش می‌شوند. قاعدتا این فضا، هم برای آن بازارگردان هم برای سرمایه‌گذاران جذابیت و شفافیت در بازار را از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: هر تصمیمی فارغ از خوب یا بدبودن آن، مادام که مدون و بلندمدت نباشد، نمی‌تواند مؤثر واقع شود و حتی نتیجه معکوس خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد بازارگردانان تا امروز نیز افزود: از سال۱۳۹۹ بازارگردانان برای بهبود نقدشوندگی موردتوجه اهالی بازار قرار گرفتند؛ اما با یک بررسی ساده متوجه می‌شویم که هیچ کمکی به بازار نکرده‌اند. از طرفی، حذف یک‌باره آنها نیز کار راحتی نبود و این را که زیر نظر و نظارت شرکت بورس و فرابورس قرار گرفتند، می‌توان اقدام مثبت و مؤثری قلمداد کرد.

الیاس کردی علت این ناکامی بازارگردانان را نیز زیر ذره‌بین خود قرار داد و گفت: ذکر این نکته ضروری است که بازارگردانان نیز واقعا کار سختی دارند! نخست اینکه تصمیمات روزانه برای آنها اتخاذ می‌شود و امکان برنامه‌ریزی تا حدی از آنان سلب می‌شود. دوم اینکه به‌علت ایجاد صف‌های خریدوفروش، بازارگردانان آن‌طور که باید امکان مانوردادن ندارند. 

از سوی دیگر، بازارگردانان برای سود بردن مشغول فعالیت هستند و انتظار اینکه همه اقدامات آنها در راستای جمع‌کردن صف فروش، پرکردن حجم مبنا، سبزنگه‌داشتن مداوم نماد و هراقدام دیگری که آن سود را به‌خطر بیندازد، خطاست. الیاس کردی در پایان و با جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده در قالب مثالی بیان کرد: فرض کنید ستونی موقت برای نگهداری سقف ساختمان درحال احداث ساخته‌ایم، اما بعد از پایان کار تازه متوجه شده‌ایم که آن ستون را حذف نکرده‌ایم و اکنون مایه دردسر است. 

بازارگردانانی که در اوج ریزش بازار در سال۱۳۹۹ برای افزایش نقدشوندگی نماد‌ها ایجاد شدند، سازمانی که هر روز با ابلاغیه‌های جدید فضایی نامطمئن را ایجاد می‌کند، سهام‌دارانی که هم از تصمیمات روزانه سازمان و هم از عملکرد بازارگردانان کلافه شده‌اند، همان ستون است که در تکاپو برای زینت‌دادن به آن هستیم تا اضافه‌بودن آن به فراموشی سپرده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->